Lohjan synnytyssairaalan lakkauttaminen on kohtuuton päätös

Tiistai 3.9.2024


Eerikki_Viljanen_Lukusali.jpeg





Lohjan synnytyssairaalan lakkauttaminen on typerä päätös HUS:ä johtavilta puolueilta.

HUS-yhtymän päätös sulkea Lohjan sairaalan synnytysosasto 3 kk kuluttua on vastuuton. Päätös ei ainoastaan luo valtavaa epävarmuutta synnyttäjille ja heidän perheilleen, vaan myös kohdistaa kohtuuttoman paineen henkilöstöön.

Päätös palkitun synnytysosaston sulkemisesta on tehty liian nopeasti ja ilman perusteellista vaikutusten arviointia. Tämä osoittaa HUSin johdolta täydellistä välinpitämättömyyttä Länsi-Uudenmaan alueen asukkaita ja heidän hyvinvointiaan kohtaan.

Vielä keväällä kuultiin, että synnytykset jatkuisivat Lohjalla 2026 vuoteen asti. Suunnitelmallisuus ja päätöksenteon poukkoilu ei herätä luottamusta. Missä on vastuullinen ja kestävä päätöksenteko, joka huomioi sekä henkilöstön että potilaiden hyvinvoinnin?

Lohjan toimintojen lakkauttaminen ja synnytysten keskittäminen ei tuota taloudellisia säästöjä. Ja tökerösti tehty alasajo tuskin auttaa HUS:iä turvaamaan henkilöstön riittävyyttä muihin yksikköihinsä. Työntekijät ovat nyt niin suivaantuneita HUS:in toimintaan, etteivät kaikki varmasti siirry Lohjalta työskentelemään HUS:n muihin yksiköihin.

Eikä tätä tilannetta todellakaan paranna eilinen uutisointi, jonka mukaan samalla kun HUS on puhunut säästöistä ja henkilöstövähennyksistä, se on maksanut keväällä lähes puoli miljoonaa euroa bonuksia johdolle.

Avainsanat: sote, Länsi-Uusimaa, Terveyspalvelut, HUS


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini